1.5 Protocol Static



03:25, 13 d'Agost de 1995

Consulta Dentista Gurthen, Queens

A les tres del matí han trucat el timbre de casa en Derek. Era una comanda a domicili d'un restaurant xinés, però entre l'arròs i uns rollets de primavera hi ha una targeta amb una direcció. Els agents, pensant que l'agent Marcus s'estava comunicant amb ells han agafat el cotxe i sense perdre ni un minut s'han dirigit cap aquesta consulta de Queens.

En David Langford no pot més, està cansat, vol tornar a casa i sent que tot això no està res més que un segrest. La Natasha i el Major el retenen a terra mentre en Mike li endolla una dosis anestèsica. Torna a perdre el coneixement.

L'agent Marcus els examina amb preocupació mentre camina al voltant de la cadira d'operacions.

- I qui és aquest? Què ha vist?

Els agents li expliquen com poden el que saben del MacCallister, però no és fins que algú anomena Carcosa i el símbol groc que l'agent no els presta atenció realment.

- Heu vist el símbol groc? - els mira als ulls i busca la veritat -. No em foteu que heu vist el símbol groc. Nom em foteu! Ell l'ha vist també?

- A casa l'Abigail - explica en Derek - hi havia un paper amb el símbol dibuixat. Quin problema hi ha?

- No enteneu res! No enteneu res! Cremeu el paper, s'ha de destruir i eliminar tot el que hagi pogut infectar. És molt perillós. I vosaltres. Passareu per un examen psicològic. Acabeu ja amb la incursió.

- Però - diu l'agent Brown -, encara hi ha moltes coses que hem de resoldre. Què té de perillós tot això?

- Cada vegada que ha aparegut el símbol groc centenars de morts l'han seguit. La gent que l'ha vist. S'ha d'eliminar a tothom que pugui estar infectat, aconseguir que ningú més el vegi. S'ha d'aplicar el protocol STATIC.

- Què és el protocol STATIC?

- Millor... - diu en Marcus reposant la vista per pensar - millor que no haguem d'aplicar-lo. He de trucar a la cel·lula A.

"Ace Menswear and a white van" by wetwebwork is licensed under CC BY-NC-SA 2.0. To view a copy of this license, visit https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/?ref=openverse&atype=rich


Es mira als agents i estira per la camisa a l'instal·lador de televisió. Se l'emporta cap a una furgoneta que té aparcada a fora. Els agents el segueixen però marxa ràpid carrer enllà i no tenen temps de seguir-lo. Discuteixen si sobre han pres la bona decisió o no explicant-li tot. També temen per la seva vida.

Mentre esmorzen, l'endemà al matí, dubten què fer. Qui està realment afectat? Qui del inquilins mereix ser salvat? Entre tots creuen que les paraules de l'agent Marcus van ser perilloses però senten que encara tenen camí per investigar així que es divideixen.

L'agent Black revisa el mail i té un correu del seu contacte a l'arxiu militar de Wichita: en Labolas, el propietari del walkie-talkie, va morir a Reims, l'any 1944. A l'informe explica que alguns soldats van veure un nen vestit de pallasso movent-se per un chateu de la zona durant la batalla. També parla de que té un germà: el famós lladre Mark Labolas: que sembla que va morir juntament amb Jaicy Linz, durant una persecució policial. Jaicy Linz era un nom del que apareixia als pisos nocturns, on hi havia una foto d'ell i una ampolla al costat.

Després d'això aconsegueix un contacte a la universitat d'art dramàtic de Nova York, gràcies a Charlton Heston, que truca aquella mateixa tarda. En Sr. Richard, un prestigiós dramaturg, li explica que que ell recordi el llibre del rei groc apareix per primera vegada a Londres el 1865 i s'estrena, com a obra teatral, en francès, a Paris l'any 1896. Hi ha tota una sèrie de atrocitats, assassinats i suïcidis relacionats amb la gent que va veure l'obra.

L'agent Blue revisa els antecedents de tots els inquilins de l'edifici: tots estan nets. Després busca antics inquilins i els fa una visita. Troba un parell de persones que hi havien viscut deu anys endarrera: els dos parlen de la seva estança allà com a tranquil·la i gens inusual. La Natasha no té cap motiu per sospitar d'ells i pensa que l'obertura de la porta al MacCallister ha estat recent. Llavors decideix mirar-se l'empresa que administra l'edifici: ARTLIFE. És una empresa que gestiona vivendes amb lloguer una mica ajustat, per tal de permetre a artistes en creixement tenir un espai on treballar. No hi troba res sospitós al darrera. Cap relació d'altres edificis amb Asa Daribondi.



L'agent Pink i l'agent Brown visiten altra vegada el MacCallister. Al soterrani troben les pintures d'en Thomas: un nen vestit de pallasso que mou un estel de paper en forma de drac, un home que es mira al mirall d'on surt completament deformat. Després visiten a l'il·lustrador Louis Post, un noi jove que del qual tampoc n'extreuen gaire informació.

La revisió de cada racó del MacCallister els porta el que queda de tarda. Pugen al terrat. En Brown veu alarmat que al carrer hi ha aparcada la furgoneta de l'agent Marcus. El veu passejar, amb un home afroamericà, amb gavardina i que es van mirant l'edifici entre xiuxiuejos. Pugen a la furgoneta i marxen.

En Mike, mentre perd la furgoneta carrer enllà, pensa: què és més perillós ara mateix per la cèl·lula W, el MacCallister i el seu símbol Groc? O bé Delta Green el grup?







Comentaris

Entrades populars