1.1 Operació ALICE

16:45, 10 d'Agost de 1995

Washington Square Park, Nova York

La Natasha Reynolds, una formadora de cadets de la policia de Nova York, en Derek Farron, famós escriptor de novel·la negra i en Michael J. Cook, agent del FBI, esperen a prop de l'Arc de Triomf un contacte del grup. Fa uns dies que han rebut cadascú una trucada on els convidaven a un Tour turístic per Manhattan. De seguida van veure que es tractava d'una convocatòria de DELTA GREEN del "grup".

"Park Open" por j_bary está bajo la licencia CC BY 2.0. Para ver los una copia de esta licencia, , visita https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse&atype=rich

Un home desordenat, que no para de preguntar si els han seguit, els arracona en un lloc prou remot del parc i els dona una carpeta amb una serie de papers: se sospita que darrera la desaparició de l'Abigail Wright, una jove pintora, amb molt de futur, hi podria haver alguna incursió sobrenatural. 

- L'Abigail,  -els explica- va desaparèixer fa dos mesos. Quan la policia va inventariar les seves possessions va recollir una sèrie de papers que van acabar a la comissaria. Fa una setmana un amic del grup en va veure el contingut i hi havia un símbol dibuixat amb associacions que han cridat l'atenció del grup.

A la carpeta hi ha una polaroid de l'artista, un article del diari, la direcció a l'apartament i unes acreditacions falses com a agents del FBI. 

- A partir d'ara sou la cèl·lula W -els diu mentre els hi dona l'acreditació-. Agent Blue, agent Pink i agent Brown. Qualsevol cosa em podeu trobar enviant-me un correu electrònic o al meu busca. Posem en marxa l'operació ALICE. Sobretot, la vostre missió no és trobar l'Abigail: la vostra missió és examinar si hi ha alguna incursió sobrenatural, i si hi és destruir-la com sigui.

Els agents, no gaire convençuts de la professionalitat de l'agent Marcus, agafen el metro i es dirigeixen cap al barri de Kips Bay.  El barri sembla tranquil i tot i que al diari de la desaparició feia referència a possible increment de la criminalitat al barri, res apunta a això.


"Murray Hill/Kips Bay, NYC" por Jeffrey está bajo la licencia CC BY-NC-ND 2.0. Para ver los una copia de esta licencia, , visita https://creativecommons.org/licenses/by-nd-nc/2.0/jp/?ref=openverse&atype=rich

A les portes del MacCalillister, un edifici de tres plantes, marró, de construcció dels anys 40, hi ha el detectiu de la policia Giuranda: un home de mitjana edat, afroamericà, amb el cap afaitat i molt bona presència. L'agent Brown, sol, s'acosta a parlar amb ell. La Natasha no vol ser reconeguda per un agent de policia i en Derek és un escriptor prou conegut que vol mantenir l'anonimat davant la policia.

-Ja m'han avisat que rebríem ajuda del FBI - li diu mentre li dona les claus de l'edifici-. La veritat, fa setmanes que ningú revisa el cas, qualsevol ajuda és benvinguda per tal que no acabi com a cas obert. El seu pare, un policia retirat de la policia de Nassau, ens va alertar de que feia dies que l'Abigail no deia res. I vam entrar. Flipareu. És un putu merder allò. I aneu amb compte amb la veïna del 1r, no en vol saber res de la policia.

L'Agent Brown no sap què pensar de les paraules del detectiu i a la que aquest marxa els altres dos agents s'acosten i els posa al dia. 

Pujen els tres esglaons, obren la porta de l'edifici i es troben amb un lobby petit i estret. Hi ha una cabina telèfonica molt antiga i les bústies estan plenes de cartes de publicitat i de les companyies de subministrament. Sembla que fa temps que ningú recull la correspondència.

La primera porta els condueix al pis de l'Abigail on la moqueta està completament arrencada del terra i les parets estan cobertes de tota mena d'objectes enganxats amb resines, com si d'una obra d'art es tractés: des de papers fins a sabates, trossos de mobles i alguna peça de roba. La feinada per inventariar tot el que hi ha a les parets pot ser titànica. 

Els tres agents, després de fer un recorregut per la casa i veure que no hi ha signes de violència es dediquen a examinar cadascú un tros de paret. En Pink i en Blue no acaben de trobar res de valor, però l'agent Brown es topa amb un parell de papers força curiosos: un tovalló de paper amb les inicials GBR i un dibuix d'una màquina fet a llapis i un paper de carta, amb la capçalera de Hotel Broadalbin (New York City), on hi ha un estrany mapa dibuixat a mà que porta des d'un soterrani fins a un lloc anomenat JL Bottle, passant per un WL.

S'ha fet tard i decideixen que per avui ja n'hi ha prou, l'endemà tenen feina. Abans però miren al llistín telefònic i pregunten en algun bar: ni l'hotel ni les inicials diuen res a ningú.



Comentaris

Entrades populars